Hei! I dag vil jeg presentere en veldig enkel oppskrift, perfekt for varm lunsj eller enkel middag. Det er virkelig en rett som man kan gjøre i 20 minutter! Og det er ganske velsmakende også :).
For to porsjoner trenger du:
- 1 pakke (125 g) ris
- 1/2 squash
- 100 g selskap erter
- 1 rød paprika
- 100 g bønne spirer
- 2 store sopp
- 3 gulrøtter
- 2 ss soyasaus
- 1 ss smør
- 3 ss olje
- 1 ss fersk ingefær
- 2 ts indisk krydder (all spice eller garam masala)
- 2 ts nigellafrø
- 4 ss fersk korriander, skjæret
- 2 egg
Kokk ris og egg. Vask alle grønnsaker og skrell gulrøttene og ingefær. Legg olje, krydder, skjæret ingefær og nigellafrø i stekkepanne og stek i 1 minutt. Tilsett skjæret squash, paprika, sopp og revet gulrot sammen med spirer og erter. Stek i 10 minuter. Da det er ferdig, rør inn soyasaus , smør og korriander. Pålegg mat på tallerker og tilsett skjæret egg. Smacznego! (det mener bon apetit! på polsk, i Polen bruker vi dette uttrykket ganske ofte :) ).
____________________________________________
Dzisiaj przepis. Danie dobre dla tych, którzy chcą zjeść coś ciepłego, ale muszą to przygotować po powracie z pracy, kiedy są już strasznie głodni :). Średnio sprawna w kuchni osoba poradzi sobie spokojnie w 20 minut. Normalnie zamiast jajka dodałabym tofu, niestety nie mieli w sklepie. Tofu marynuję wcześniej w sosie sojowym wymieszanym ze startym imbirem i czosnkiem i odrobiną oleju.
Na dwie porcje potrzebujesz:
- 1 woreczek (lub 125 g) ryżu
- 2 jajka
- pół cukini
- 1 czerwona papryka
- 2 duże pieczarki
- 100 g kiełków, np. z fasoli
- 100 g mrożonego groszku
- 3 marchewki
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka drobno pokrojonego świeżego imbiru
- 1 łyżka masła
- 2 łyżeczki przyprawy indyjskiej - all spice lub garam masala (lub mniej, jeśli jest bardzo ostra)
- 2 łyżeczki czarnuszki
- 3 łyżki pokrojonej świeżej kolendry lub pietruszki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz